Hankekehityspalveluita Kvarnbacken Vind Ab:lle

Kvarnbackenin Tuulipuisto sai alkunsa maanomistajien omasta aloitteesta.

Kruunupyyn Småböndersissä on aloitettu tuulipuistohanke, jossa Etha Wind on saanut kunnian toimia hankekehityskonsulttina. Hanke lähti paikallisten maanomistajien omasta aloitteesta, ja noin puolen vuoden suunnittelun ja keskustelun jälkeen päätyivät aloittamaan yhteistyön Etha Windin kanssa.

Tämä Kruunupyyn ensimmäinen tuulipuisto sisältää 6-7 turbiinia joiden yksittäisteho on 8-10 MW, eli yhteensä arvioltaan 48-70 MW. Hankkeen omistaa Kvarnbacken Vind Ab ja Etha Wind toimii projektissa  hankekehityskonsulttina.Maanomistajat ovat muodostaneet oman maanomistajien ohjausryhmän jonka kanssa ollaan tiiviissä yhteistyössä.

Tuulipuiston kaavoitusaloite hyväksyttiin Kruunupyyn kunnan toimesta 12.9.2022, ja nyt aloitetun kaavoituksen arvioidaan olevan valmis hyväksyttäväksi vuoden 2025 alkuun mennessä. Tuulipuiston arvioidaan tuottavan sähköä vuonna 2027.

Kvarnbacken on yksi neljästä Etha Windin tänä vuonna aloittamasta projektista. ”On ollut hienoa nähdä miten projektin omistajat luottavat projektinsa meidän käsiimme”, sanoo projektinkehitysosaston tiimivetäjä Jukka Rönnlund, ja jatkaa: ”Vastataksemme alati kasvavaan kysyntään, rekrytoimme lisää henkilökuntaa projektitiimiimme.”