Hallitus_maaliskuu2023

Etha Wind uudisti hallituksensa

Elli Flén, Martin Strand ja Håkan Malmlund ovat Etha Windin hallituksen uusia jäseniä.

Etha Wind on päivittänyt hallituksen kokoonpanoa. Uusi hallitus vastaa jatkossa yhtiön strategiasta ja strategisista päätöksistä. Puheenjohtajana jatkaa Staffan Asplund ja hallituksen uusia jäseniä ovat Elli Flen, Håkan Malmlund sekä Martin Strand.

Staffan Asplund on Etha Windin perustaja ja hän siirtyi toimitusjohtajan tehtävästään vanhempi neuvonantaja vuonna 2022. Hänellä on ympäristöteknologian lisensiaatin sekä kemiantekniikan maisterin tutkinto. Staffan on kehittänyt asiantuntemustaan akateemisessa maailmassa tekemällä tutkimusta pakokaasujen puhdistuksesta ja työskennellen seitsemän vuotta perinteisessä energiateollisuudessa Wärtsilällä. Nyt Staffan on yli 20 vuoden ajan ollut yrittäjä vaihtoehtoisen energialähteiden konsultoijana.

Elli Flenillä (kuvassa vasemmalla) on yli 20 vuoden kokemus eri tehtävistä viestinnän ja median parissa. Elli on vastuullisuuteen ja johdon konsultiointiin erikoistuneen viestintätoimisto Losvik & Flenin toimitusjohtaja. Aikaisemmin Elli on työskennellyt muun muassa toimittajana, tiedottajana Puolustusvoimissa ja puolustusministerin erityisavustajana. Elli on valtiotieteiden maisteri, reservin yliluutnantti ja hän on palvellut sotilas- ja siviilikriisinhallintaoperaatioissa Kosovossa ja Afganistanissa.

Håkan Malmlund (kuvassa oikealla) on noin 15 vuoden ajan toiminut suurten kiinteistö- ja rakennusliikkeiden talousjohtajana ja lähes 10 vuoden ajan vastannut kotimaisista ja kansainvälisistä vero- ja transaktiopalveluista KPMG:llä. Tällä hetkellä Håkan toimii yrittäjänä ja konsultointiyhtiö Realfinans Oy Ab:n toimitusjohtajana. Hänellä on pitkä kokemus hallitustyöskentelystä monenlaisissa organisaatioissa ja hän on Hallituspartnerit – Board Professionals Helsingin partneri ja toimii yrityskummina. Koulutukseltaan Håkan on kauppatieteiden maisteri.

Martin Strandilla (kuvassa keskimmäisenä) on 40 vuoden kokemus teollisuus- ja energia-alalta. Hän työskenteli 13 vuotta Wärtsilässä, ja sen jälkeen osakkaana ja toimitusjohtajana konsulttiyritys Citecillä aina eläköitymiseensä saakka. Martinilla on kokemusta organisaation kehittämisestä sekä kotimaisissa että kansainvälisissä yrityksissä, erityisesti konsultointiyrityksissä. Martin on koulutukseltaan energia- ja prosessitekniikan diplomi-insinööri.